Groninger raadsleden shoppen voor Voedselbank | Armoede blijft een probleem!

Groningse raadsleden deden vanmorgen boodschappen voor de Voedselbank. Zo steunen zij de Grote Decemberactie van de Voedselbank Stad Groningen om de voorraden aan te vullen. De Groningse raadsleden hebben een traditie opgebouwd om in december als gemeenteraad gezamenlijk voor de Voedselbank boodschappen te doen. Zo willen de raadsleden stimuleren dat ook anderen in de gemeente Groningen goederen voor de voedselbank inzamelen.
Armoedegrens
De Grote Decemberactie is er om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen zodat de Voedselbank weer een paar maanden vooruit kan. De Voedselbank stelt deze levensmiddelen gratis ter beschikking aan huishoudens die zelf onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. In de gemeente Groningen maken ongeveer 750 huishoudens die onder de armoedegrens leven gebruik van de Voedselbank.

Tekst gaat door onder de galery van Jan Hendrik van der Veen die ons allen een

                                   Gezond en virusvrij 2022 toewenst!

Tijdsloten
Vanwege corona deden de raadsleden de boodschappen niet allemaal tegelijk boodschappen. Afgesproken was dat raadsleden in tweetallen na elkaar boodschappen deden. Dit gebeurde vandaag, vrijdag 24 december, rond de klok van 10.00 uur in de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat.

Coronaperiode
De Voedselbank is blij met de steun van de Groningse raadsleden. “Armoede blijft een groot probleem”, aldus de Voedselbank. “Juist in deze moeilijke coronaperiode moeten wij als Voedselbank Stad Groningen alle zeilen bijzetten om alleenstaanden en gezinnen die onder armoedegrens leven een verantwoord voedselpakket te kunnen geven.”

De hoeveelheid producten die bij de Voedselbak Groningen binnenkomt is met twee derde gedaald. Dit komt omdat grotendeels omdat supermarkten nu producten voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum tegen een veel lagere prijs aanbieden. “We hebben nog geen nee hoeven verkopen gelukkig”, aldus de Voedselbank. “Maar omdat we minder producten krijgen, kunnen we mensen niet meer een volle tas geven.”

De Groningse Voedselbank zegt veel behoefte te hebben aan houdbaar voedsel en non food-producten als zeep, tandpasta, shampoo, luiers, maandverband, waspoeder enzovoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *