Grote Markt als fietsenstalling | Hoe gek kunnen we het maken?

Dit weekeinde is er een experiment op de Grote Markt om de overlast van fietsparkeren tegen te gaan. Dat gebeurt onder het motto ‘Fietsparkeren is een vak!’ Gestalde fietsen zorgen in het uitgaansgebied in de binnenstad regelmatig voor overlast en ergernis. De gemeente onderzoekt daarom, in samenwerking met de politie, hoe het fietsparkeren tijdens uitgaanstijden beter kan worden georganiseerd. 

Experiment
In de avonden en nachten van donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni gaat de gemeente daarvoor experimenteren met het stallen van fietsen op de Grote Markt. Met behulp van gele tape en een lichtprojectie, worden (tijdelijke) fietsvakken op de Grote Markt gerealiseerd.

Fietsstewards
Met de slogan ‘Fietsparkeren is een vak!’ nodigen aanwezige fietsstewards het uitgaanspubliek actief uit om hun fiets op de Grote Markt te parkeren. Dat kan daar dan van 20.00 uur tot 06.00 uur in de ochtend.

Overlast beperken
Het experiment is een onderdeel van de aanpak van de gemeente Groningen om de overlast van het fietsparkeren in de binnenstad te beperken. De uitkomsten worden gebruikt voor de nadere uitwerking van oplossingen voor het fietsparkeren in de binnenstad.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *