Harde knallen boven Groningen

transport vliegtuigen luchtmacht-1Schrikken vanmiddag bij het horen van twee harde knallen. De twee harde knallen waren afkomstig van twee F-16 gevechtsvliegtuigen van onze luchtmacht. De knallen was te horen in Friesland, Drenthe en Groningen. De knallen ontstonden doordat de F-16’s ‘door’ de geluidsbarrière vlogen. 

De twee straaljagers deden een zogenaamde QRA (Quick Reaction Alert) omdat een vliegtuig over het Nederlandse luchtruim vloog en geen contact opnam met de verkeersleiding. Zodra dat gebeurt, worden meteen F-16’s ingezet om het betreffende vliegtuig te onderscheppen. Het is nog niet bekend of het vliegtuig op tijd kon worden ingehaald of dat andere landen het vliegtuig hebben laten onderscheppen.

Foto: Jan Hendrik van der Veen

1 gedachte op “Harde knallen boven Groningen

  1. Dag beste mensen van de redactie, ik ben heel benieuwd naar de hoogte waarop de F16’s vlogen toen ze door de geluidsbarriėre heen vlogen. Dit is namelijk in geen artikel benoemd. Is dit militair geheim of iets dergelijks, of vond echt niemand dit bijzonder genoeg om te vragen. Ik ben er in ieder geval erg nieuwsgierig naar, dus ik zou daar graag antwoord op willen als jullie die informatie hebben. Zo niet, doe dan maar een ruwe schatting. Groetjes mark.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *