Hennepkwekerij aangetroffen Eglantierstraat Selwerd

steden nederland, groningen, selwerdDe politie heeft dinsdag op twee verschillende locaties in de stad Groningen hennep in beslag genomen. Beide hennepvangsten staan los van elkaar.

Na een anonieme tip gingen agenten dinsdagmiddag kijken bij een woning aan de Pelikaanstraat. Hier werd een sterke hennepgeur geroken. In de woning werd ruim 7 kg aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. De hennep is in beslag genomen.

Dinsdagavond gingen agenten naar een woning aan de Eglantierstraat vanwege wateroverlast. In de woning waar het water uitstroomde, werd in twee verschillende ruimtes een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal gaat het om ongeveer 200 planten. Ook werd de elektriciteit illegaal afgetapt. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur is in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd.

Tips

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *