Herdenken in uw wijk

groningen, dodenherdenking 4 mei

noorderbegraafplaats

Jaarlijks worden op 4 mei alle Nederlanders herdacht die waar dan ook ter wereld door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen, in en na de Tweede Wereldoorlog. Al is het lang geleden, nog altijd zijn er veel mensen die elke dag opnieuw geconfronteerd worden met de gevolgen van de oorlog.

 

 

groningen, dodenherdenking 4 mei

ns monument

Door gezamenlijk te herdenken kunnen wij misschien hun verdriet en pijn verlichten en tonen we respect en dankbaarheid aan hen die de moed hadden te handelen en zich in te zetten voor onze vrijheid.

groningen, dodenherdenking 4 mei

Indië monument Selwerderhof

De Stichting 4 mei Herdenking Groningen organiseert verschillende plechtigheden in de stad. Velen lopen ’s avonds mee in de Stille Tocht vanaf het Joods Monument aan de Hereweg naar het Martinikerkhof.

groningen, dodenherdenking 4 mei

Joodse begraafplaats Selwerd

Maar wist u dat er ook in uw wijk wordt herdacht? Elk jaar worden in de ochtend kransen en bloemen gelegd op het Selwerderhof. Om 8.50 uur wordt herdacht bij het NS-monument en vervolgens bij het Indië-monument. Op de Noorderbegraafplaats worden om 9.15 uur alle oorlogsslachtoffers die daar begraven liggen herdacht. In verband met de sabbat wordt de herdenking op de Joodse Begraafplaats dit jaar op vrijdag 3 mei om 16.30 uur gehouden. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze herdenkingen. Meer informatie vindt u op www.stichting4meiherdenkinggroningen.nl

José van Schie
(voorzitter)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *