Herdenking 2016 Indië Monument Selwerderhof

nederland 2016, groningen, selwerd, herdenkingsplechtigheid indie monument

burgemeester peter den oudsten namens de gemeente groningen

Vandaag, 7  juni, werden op het Selwerderhof, in bijzijn van de burgemeester Peter den Oudsten de kransen neergelegd voor de omgekomen 142 Groningse militairen die zijn overleden in het voormalig Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea in de jaren 1945 tot en met 1962, waar totaal 6200 Nederlanders zijn omgekomen.

Alle foto’s van deze herdenking: klik hier  Alle herdenkingsfoto’s: klik hier

Generaal Ted Meines was deze keer afwezig vanwege zijn gezondheid, maar in gedachten herinneren we zijn woorden tijdens zijn  laatste ontmoeting met prins Bernhard. Zorg voor de Veteranen Ted!

Annie Steenstra las net als vorig jaar (Vrijheid) een gedicht voor waar Moed, Beleid en Trouw centraal stonden. Ook de 91-jarige Jan Uitham las de brieven voor die hij tijdens zijn uitzending naar het voormalig Nederlands Indië naar het thuisfront schreef. Naast Uitham werd ook gesproken door burgemeester Peter den Oudsten

 

Na de één minuut stilte en het Wilhelmus werden er kransen en bloemstukken gelegd namens diverse verschillende organisaties.

Vrijheid is een groot goed en niet vanzelfsprekend. De laatste krans wordt traditioneel in de vijver geplaatst als symbool voor het oversteken van de oceaan.

nederland 2016, groningen, selwerd, herdenkingsplechtigheid indie monument

De jaarlijkse herdenking wordt georganiseerd door Stichting samenwerkingsverband Verteranen en Postactieve militairen bestaande uit zes provinciale organisaties.

1 gedachte op “Herdenking 2016 Indië Monument Selwerderhof

  1. jammer dat wij zolang moeten rijden ,we komen uit Limburg en mijn man kan niet meer terug rijden op de zelfde dag wegens de gezondheid
    want zijn vader is in Indonesië gevallen
    m de ruiter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.