Herinrichting Sint Jansstraat en nieuwe brug over het Kattendiep

Een nieuwe brug over het Kattendiep, herinrichting van de Sint Jansstraat en maatregelen om de bussen in de toekomst over de Diepenring te laten rijden. Het college van B&W zet hiermee een forse stap in de aanpak van de oostelijke binnenstad. 

Met de besluiten maakt het college de sprong naar de oostkant bij de aanpak van de binnenstad. De maatregelen moeten het mogelijk maken om in de toekomst de Grote Markt busvrij te maken. Daarmee komt er extra ruimte voor voetgangers en fietsers in het hart van de stad.

De Kattenbrug komt in het verlengde van het Kattendiep en overspant straks het Schuitendiep. Aan de oostelijke kade komt meer ruimte met extra groen, waarmee de kade meer een verblijfsfunctie krijgt. Aan de Diepenring worden maatregelen getroffen om de doorstroming te bevorderen en de verkeersveiligheid te vergroten, onder andere door het verlagen van de maximum snelheid en door het wegprofiel aan te passen op gedeeltes van de Diepenring.

Het nieuwe ontwerp voor de Sint Jansstraat is gebaseerd op de historische stedenbouwkundige opzet van dit deel van de stad. De gele steen wordt doorgetrokken tot aan de Sint Jansbrug, zoals dat ook eerder in de Astraat is gebeurd. De route naar de parkeergarages van het Forum en van het Provinciehuis krijgt bij het ontwerp extra aandacht, mede vanwege de toekomstige opening van de parkeergarage bij het Groninger Forum.

Afbeeldingen: Gemeente Groningen

Eén gedachte over “Herinrichting Sint Jansstraat en nieuwe brug over het Kattendiep

  1. Wederom een miljoenen verslindend project van onze gemeente.
    Het pannekoekschip gaat dan weg van deze locatie.
    Zij wensen niet dat de veiligheid van hun vaak jonge klanten in het geding komt in de nieuwe situatie omdat deze dan mogelijk van het terras af kunnen vallen in het water.
    De bussen kunnen net zo goed over de Steentilbrug, er zit immers een stuur in en laat ze a.u.b. over het Damsterdiep rijden i.p.v de vreselijk smalle Schuitendiep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *