Herontwikkeling Duindoornflat Selwerd van start

Vanmorgen, 19 maart, vond de starthandeling van het duurzaam en aardbevingsbestendig maken van de Duindoornflat in de Groninger wijk Selwerd plaats. Wethouder Roeland van der  Schaaf en dhr. Herman van Kesteren, namens Lefier, verrichten de starthandeling waarna Lefier en van Wijnen bouw de overeenkomst van de bouw ondertekenden.

De Duindoornflat biedt in het eerste kwartaal 2019 ruimte voor zo’n driehonderd studenten. Het gebouw is een mooi voorbeeld waar het bouwkundig versterken leidt tot het veranderen en vergroten en verduurzamen van het woonprogramma. Het gebouw wordt uitgebouwd en het staalskelet die nodig is om het gebouw aardbevingsbestendig te versterken biedt ruimte om het woonprogramma te veranderen en te vergroten. Daarnaast wordt het flat aangesloten op de duurzame energie van WarmteStad.

Er werd nog even terug gekeken in de tijd. Herman Van Kesteren was zelf  ooit bewoner van het flat evenals de huidige minister van Buitenlandse zaken Stef blok.

Semi-zelfstandig
De huidige flat bestaat uit onzelfstandige kamers. De gevels worden naar voren geplaatst waardoor de kamers groter worden en een eigen badkamer krijgen. Studenten delen de woonkeuken met 7 huisgenoten. Er komt een nieuwe algemene ontmoetingsruimte in de plint van het gebouw en het terrein achter het gebouw gaat Lefier parkachtig inrichten. Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier: “Het is een ingewikkeld proces om hoogbouw aardbevingsbestendig te verbouwen en daarnaast een duurzame schil toe te passen. Maar ik ben blij dat we straks weer een groot aantal vernieuwde kamers aan studenten kunnen aanbieden, ook om de toenemende vraag op te vangen.”

Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven via de website van Lefier. In het laatste kwartaal van 2018 worden de kamers op de website aangeboden.

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

De werkzaamheden zullen in het eerste kwartaal 2019 worden afgerond.

 

impressie AAS architecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *