NLdoet bij Scoutinggroep de Havik

Op zaterdag 10 maart gingen bij Scoutinggroep de Havik de handen uit de mouwen. Zoals elk jaar tijdens NLdoet is het bij De Havik klusdag. De scouts gaan dan in de weer met klussen in en rond het clubgebouw. Dit gebeurt in de aanloop naar het zomerseizoen en is een activiteit waar leden en ouders samen aan werken.

De dag begon met het ophangen van de NLdoet-banner, waarmee het startsein werd gegeven voor een reeks kleine en een paar grotere klussen, die door de gebouwbeheerder netjes op het bord waren opgehangen.

Typische onderhoudsklusjes waren het ontdoen van het buitenterrein van zwerfvuil en het schoonmaken van de dakgoten. Vervolgens werd de barbecueplaats voorzien van een omheining van boomtwijgen, waardoor afvalhout weer een nuttige bestemming kreeg. Uiteraard gingen ook de deuren wagenwijd open en kreeg het gebouw en het meubilair een fikse schoonmaakbeurt. Tegen de lunchtijd kon de gebouwbeheerder zo al een mooi aantal klussen van z’n lijstje afstrepen.

Klapstuk van de klusdag was de aanleg van een grote wasbak, een klus die ook was aangemeld bij NLdoet. Hierdoor is het gebouw beter geschikt voor grotere groepen scouts en bezoekers, die elke week aan de activiteiten meedoen. Het wasbakje dat er was, was te klein, waardoor het altijd dringen was bij de kraan. De klus kwam niet helemaal af, omdat de waterleiding en afvoer nog omgelegd moesten worden. Dit gaat binnenkort gebeuren met hulp van een vakman. Volgende klussen zijn het opnieuw inrichten van de toiletten en de douche. Zoals ieder jaar, zal er ook ditmaal na NLdoet nog een vervolg op de klusdag zijn.

Het werk werd gedaan door de scouts zelf met hulp van vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn altijd ouders van onze leden. Tussen de middag werd door de leden van de speltak de Scouts een lunch verzorgd.  Zij hadden ’s middags gewoon opkomst en hielpen daarbij ook nog een handje bij het schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *