Het mooie fietspad door Park Selwerd 5 september in gebruik

De werkzaamheden aan het nieuwe verbrede fietspad door Park Selwerd, als onderdeel van de Slimme Route Zernike naderen hun einde. De  openingshandeling zal op dinsdag 5 september om 15.00 uur plaatsvinden. Wethouder Paul de Rook zal het fietspad feestelijk openen op de fietskruising midden in het park, in het verlengde van de Kometenstraat.

We maakten even een proefritje, en het moet gezegd worden: Het ziet er fantastisch uit en een genot om te fietsen.

Nieuw is de voorrangssituatie op de Eikenlaan waar veel discussie over heeft plaatsgevonden en de praktijk moet uitwijzen of het een verstandig besluit is geweest.

 

4 gedachten over “Het mooie fietspad door Park Selwerd 5 september in gebruik

 1. Goedemorgen,
  Het ziet er fantastisch uit maar heb zo mijn twijfels of dat wel werkt als er een lange rij auto ’s staan.
  En denk dat nu er juist meer ongelukken komen op de eikelaan.
  als de fietser voorrang heeft.

 2. Welnu, het heeft niet lang geduurd. Uit bronnen is gebleken dat de eerste aanrijding vandaag op 4 september al is geschied. Er kunnen nu alleen nog maar meer volgen en dat gaat gebeuren ook, want volgens de verkeersleiders kijken de fietsers met het oversteken niet op om om. Dat ze daar nog verbaasd van staan te kijken. Dat was al lang bekend. Er is nu veel onduidelijkheid wie voorrang heeft. Niet zo verwonderlijk. Iemand die de media niet heeft gevolgd weet niets van de verkeerssituatie af die nu aan de Eikenlaan speelt. Fietsers twijfelen nu en automobilisten ook. Dus gevaarlijke situatie.
  En zo te horen moeten de verkeersborden nog besteld worden. Wel op tijd volgens mij.

 3. De eerste aanrijding is al een feit ! Vanmorgen zal de eerste aanrijding al plaats gevonden hebben aan de Eikenlaan ter hoogte van het Selwerdpark.
  De verkeersleiders vonden dat de fietsers niet op of om kijken en maar stoicijns doorrijden. Nou wij als parkbezoekers met honden weten al niet anders. We hebben er dagelijks mee te maken. Net als de fietsers die gebruik maken van de voetpaden aldaar. Maar nu blijkt dat er aan de Eikenlaan ook geen borden staan met er op verkeerssituatie gewijzigd Let op! Want nu blijkt het verwarrend te zijn zowel voor de fietser als de automobilist, want niet iedereen is er bekend mee met de wijziging. Ben benieuwd hoe lang deze situatie duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *