Historisch natuur beeldmateriaal op weg naar het Nationaal Onderwijsmuseum

In juni 2017 besloot het Groninger College dat het kantoor van Natuur- en Duurzaamheideducatie gaat verhuizen naar de locatie van de Kinderboerderij in het Stadspark. Op deze plek heeft het NDE een groter bereik en door de komst van NDE kunnen de educatieve mogelijkheden van de Kinderboerderij beter worden benut. De huidige kantoren worden opgeruimd en dan kom je van alles tegen. Vanmorgen even op bezoek bij de kinderwerktuin in de Groninger wijk Paddepoel waar beheerder Harry Holsteijn trots oude schoolplaten uit de dertig en veertige jaren van de vorige eeuw laat zien. Handgetekende en handgeschilderde schoolplaten van onder meer A en A.A. van Voorn.

Het menselijk brein en het brein van dieren, het plantenrijk, de verspreidingsgebieden van dieren etc. Teveel om te noemen en te fotograferen. Het materiaal was ooit van het Natuurmuseum in Groningen waar NDE ooit bij hoorden.

Er is een nieuwe bestemming gezocht. Begin maart wordt de collectie overgedragen aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. In Groningen is geen plek en het werk hoort thuis in een museum en op de nieuwe plek kan heel Nederland meegenieten van deze mooie collectie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *