Hondenbelasting innen éénvoudig – afvalbakken plaatsen te duur

De opruimplicht voor hondenpoep is moeilijk te handhaven lezen we in het Dagblad van het Noorden vandaag. Eerder melden wij in verschillende artikelen dat het ruimten van hondenpoep alleen effect zal hebben als er afvalbakken geplaatst zijn.

In Park Selwerd, waar velen al meer

dan dertig jaar dagelijks met veel plezier en zonder problemen de viervoeter uitlaten, wordt geen één bak aangetroffen, hooguit de afvalbak bij het sportveldje en een afvalbak bij de Morgensterlaan bij de ingang van dit Park.

Bijplaatsen van extra bakken is een dure zaak, aldus de wethouder Janny Visscher op voorstel van Gerjan Kelder van de Dierenpartij.

Bezitters van viervoeters die betalen voor hun hondenbelasting kijken vreemd op dat wel regels bedacht worden maar dat de gemeente Groningen geen voorzieningen wil treffen om een bijdrage te leveren de speelvelden zoveel mogelijk hondenpoep vrij te maken om eventuele overlast te voorkomen.

 

Burgers zijn best bereid een bijdrage te leveren aan hun leef- en woonomgeving. De gemeente met vele tekorten heeft andere problemen waar afvalbakken voor hondenpoep niet in thuis horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *