Honderdjarige mw. Ronda viert feest in Bernlef Paddepoel

groningen-paddepoel-bernlef-mw rozema 100 jaar (14 van 15)Vrijdagmorgen 14 februari bezocht loco-burgemeester Jannie Visscher mevrouw Ronda-Huisman in Huize Bernlef aan de Antaresstraat 45 in Paddepoel. Mevrouw Ronda-Huisman viert vandaag op Valentijnsdag haar 100ste verjaardag.  Mevrouw Ronda-Huisman werd geboren op 14 februari 1914 in Groningen aan de Leeuwarderstraat. Haar vader werkte bij Theodorus Niemeijer en haar moeder had een kleine kruidenierswinkel aan huis. Zij had twee broers en twee zussen en was de oudste van het stel.

Hoewel ze graag verder wilde leren, moest mevrouw Ronda-Huisman meehelpen in de winkel van haar moeder. In haar verkeringstijd ging zij werken bij de bekende feestartikelenwinkel Mulder aan het Zuiderdiep. Daar maakte ze veel toneelkleding en leerde al doende het maken en herstellen van kleren. Haar kinderen hebben daar later veel plezier van gehad: zij hadden altijd een koffer met verkleedkleren.

groningen-paddepoel-bernlef-mw rozema 100 jaar (5 van 15)In 1938 trouwde ze met de heer Rieks Ronda. Ze kregen drie zoons en één dochter. Mevrouw Ronda-Huisman woont met plezier in Huize Bernlef, waar ze bijzonder actief is met klaverjassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *