Hoogste punt nieuwbouw De Es bereikt

Nieuwbouw ZINN locatie De EsDe nieuwbouw van De Es gaat razendsnel. De kelder, begane grond en zes verdieping zijn al duidelijk zichtbaar. De dakvloer is gestort en ook de opbouw van de techniekruimte is gereed. Daarmee is – bijna een jaar na het slaan van de eerste paal – het hoogste punt van ZINN locatie De Es in Selwerd bereikt.

Om die reden heeft opdrachtgever ZINN op woensdag 23 september onder meer de architect, aannemer en installateur uitgenodigd voor ‘Pannenbier’. Tijdens dit bouwfeestje hieven opdrachtgever en opdrachtnemers gezamenlijk het glas op het bereiken van het hoogste punt.

De bouw van het nieuwe woonzorgcomplex van ZINN verloopt voorspoedig. Op dit moment worden de gevels dichtgezet, hoofdleidingen aangebracht en wordt gestart met het aanbrengen van de dakbedekking. In februari/maart 2016 is de nieuwbouw met zes verdiepingen gereed. Dan kan ZINN starten met het inhuisgereed maken van het gebouw. Naar verwachting kunnen de bewoners in mei 2016 verhuizen naar hun nieuwe woningen.

Nieuwbouw De Es

Op het zorgplein op de begane grond zitten dan een apotheek, twee huisartsen, fysio- en ergotherapeuten, thuiszorg, kapsalon, winkel, café en een restaurant gevestigd. Hiermee krijgt De Es een belangrijke buurtfunctie in Selwerd. Niet alleen bewoners, maar ook omwonenden kunnen in De Es terecht voor een hapje en een drankje, een bezoek aan het zorgplein of vermaak in de vorm van een muzikale voorstelling of spelletjesavond.

Foto: Zinn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *