Nieuw hart voor Selwerd: De Es

steden nederland, groningen, selwerdVanmiddag , woensdag 12 november, is de eerste paal van de nieuwbouw voor ouderen in Selwerd gespoten. Tijdens deze bijzondere happening is ook de naam van deze nieuwe ZINN locatie onthuld, en wel De Es. Nog niet zo eenvoudig om een passende naam te bedenken, want in de wijk zijn allemaal bomen.

Een naam moet ook betekenis hebben. En hoe simpel kan het zijn want op het huidige terrein staat één van de meest karakteristieke en monumentale bomen die de wijk rijk is. De Es (Fraxinus Excelcior). Deze boom heeft karakteristieke eigen vormen; het straalt levenskracht en ambitie uit en het heeft de eigenschap dat het een verbindingsboom is. De ingepakte boom wordt straks het stralende middelpunt in het mooie park waar ZINN een multifunctioneel centrum ontwikkeld die het middelpunt van Selwerd gaat worden.

Alle foto’s van de eerste paal: klik hier

Wijkleerbedrijf en het ZINNgilde vervulden een prominente rol vanmiddag. Een van de leerlingen verrichte de openingshandeling waarna de ballonnen het luchtruim kozen.

groningen-selwerd-patrimonium-nieuwbouw-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *