Indrukwekkende fakkeltocht in strijd tegen de gaswinning in Groningen

Wat een geweldige opkomst vanavond. Onze inschatting is dat 12.000 tot 15.000 mensen mee liepen in de fakkeloptocht  door het centrum van Groningen. Vanuit Loppersum waren  twintig tractoren afgereisd en stonden opgesteld aan de Noorderhaven. De agrariërs mochten om veiligheidsredenen het centrum niet aan  doen. Naast de tractoren waren vier bussen afgereisd vanuit Loppersum. Groningers zijn het er allemaal over eens dat er nu eindelijk iets moet gebeuren – Genoeg is Genoeg. Het vertrouwen in de Haagse politiek heeft inmiddels wel het diepte punt bereikt. Een dame van 75 jaar kwam uit solidariteit even zitten in de regen op haar rollator bij de Kijk in ’t Jatbrug. Ze kon zelf helaas niet meer meelopen. Zal het helpen, vroeg ze zich af. Kijk dat is het juiste bord: Haage Maffia en kreeg vervolgens een fakkel aangereikt van één van de deelnemers.

Drie moeders uit Loppersum en hun huizen staatmop instorten, en door de stroopheid van Den Haag al een jaar wachten op herhuisvesting

 

Een indrukwekkende optocht in de hoop dat nu snel een reactie mag volgen die Groningers tevreden zal stellen. Want wat is de volgende stap als Den Haag niet naar tevredenheid actie onderneemt.

Jeroen van Duinen filmde de tractoren die vanuit Loppersum waren afgereisd:

Na afloop van de tocht gingen de tractoren onder politiebegeleiding via de Prinsesseweg over de Zonnelaan richting snelweg, terug naar Loppersum.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen Foto’s FocusGroningen: klik hier

Siebrand Wiegman – Jouwstad.eu maakte de volgende video:

2 gedachten over “Indrukwekkende fakkeltocht in strijd tegen de gaswinning in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *