Inloopavond Paddepoelsterbrug

steden nederland, groningen, paddepoelNieuwe Paddepoelsterbrug

De vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl wordt verbreed en verdiept. Dit gebeurt om de vaarweg geschikt te maken voor schepen met meerdere lagen containers. Verder wordt een deel van de oevers aangepast en vervangen. Ook komen er nieuwe bruggen en ook de Paddepoelsterbrug wordt vervangen.

Meer dan 75 jaar oud

De Paddepoelsterbrug is al meer dan 75 jaar oud en aan het eind van zijn technische levensduur. Schepen die elkaar tegemoet komen kunnen niet tegelijk de brug passeren. Ook de doorvaartbreedte en hoogte voldoen niet meer aan de huidige eisen.

Studie

Voor de aanpak van de Paddepoelsterbrug voeren we een variantenstudie uit. Bij deze studie wegen we de voors en tegens en de effecten op de omgeving van de verschillende varianten in beeld. Het gaat daarbij niet alleen om de effecten voor het verkeer, maar ook voor de natuur en de leefbaarheid.

Samen met gemeente

Omdat de Paddepoelsterbrug in de gemeente Groningen ligt, werken we nauw samen met de gemeente Groningen. Bewoners en bedrijven in de omgeving van de brug worden nauw betrokken bij de uitwerking van de plannen. Vóór de zomer van 2015 moet bekend zijn hoe de vervanging van de bruggen wordt aangepakt.

Inloopavond

Op dinsdag 19 november 2013 van 17.00 uur tot 20.30 uur is er een inloopbijeenkomst over de voorgenomen plannen voor de vervanging van de Paddepoelsterbrug. De bijeenkomst vindt plaats in verenigingsgebouw De Hoeksteen (naast de kerk), Hoogeweg 2 te Dorkwerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *