Italië – Lazise

italië 2015, lazise, via fontana

Fietsend langs het Gardameer bezochten we recentelijk Lazise. Een dorpje met een oude haven met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk.

Lazise stamt uit de middeleeuwen. De ommuring en de kerk San Niccolò zijn overblijfselen uit die tijd, waarin Lazise een belangrijke handelsplaats was. Dit was de tijd dat de stad Venetië één van de belangrijkste handelssteden van Europa was.

italië 2015, lazise, piazza vittoria emanuele

Lazise heeft een historisch centrum dat grotendeels autovrij is. De pleinen en straatjes hebben grotendeels een toeristische functie gekregen. Hier vind je winkels met souvenirs, kleding, schoenen en lokale producten, ijssalons en redelijk veel restaurants en bars. Ook regelmatig een gezellige markt.

Zoals geschreven is de oude haven van Lazise één van de bezienswaardigheden van het dorp. De San Niccolò kerk die aan de zuidkant van de haven staat stamt uit de twaalfde eeuw. In de middeleeuwse kerk bevinden zich een aantal fresco’s die toe te dichten zijn aan de school van Giotto. Toen de kerk instortte zijn de fresco’s zwaar beschadigd. Inmiddels is een deel van de fresco’s hersteld en weer op de binnenwanden van de kerk te bewonderen.

Alle foto’s van dit mooie plaatsje: open externe fotosite focusgroningen

Alle foto’s Italië: open externe fotosite focusgroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *