Italië – Verona

italië 2015, verona, kasteel castelvecchio, corso castelvecchio

Vanaf Peschiera, zo’n 14 minuten per trein, bezochten we Verona. Lopend vanaf het station bereikten we Piazza Bra, waar we onze stadswandeling begonnen.
Via Roma bereikten we het 14e eeuwse Castelvecchio, gelegen aan de oever van de rivier de Adige. (Alle foto’s van Verona: klik hier)

italië 2015, verona, arco dei gavi, corso cavourNaast de burcht de Arco dei Gavi, een Romeinse triomfboog uit de 1e eeuw na Christus.

Even verderop, aan de drukke Corso Cavoer een kijkje genomen in de 12e eeuwse kerk San Lorenzo. We vervolgden onze wandeling en bereikten de Porta dei Borsa, een Romeinse stadspoort uit de 1e eeuw

italië 2015, verona, santa maria matricolore, piazza duomoOp de Piazza del Duomo een romaans-gothische dom Santa Maria Matricolore om vervolgens over de Ponte Pietra uit te kijken op het Teatro Romano

italië 2015, verona, giardino giusti, via gardino giusti

De 16e eeuwse tuin Giardino Giusti is tegen een helling gebouwd en bezit prachtige bomen. Via de trappen een mooi uitzicht over Verona.

italië 2015, verona, piazza delle erbe

Via Piazza dei Signori bezochten we de gezellige souveniersmarkt op de Piazza dell Erbe.

Op nr. 23 aan de Via Capello hert 14e eeuwse Casa di Giulietta, het beroemde balkon waar Julia zich aan de verbale liefde van Romeo overgaf. Het aanraken van de rechterborst van het standbeeld kon natuurlijk niet achterblijven.

italië 2015, verona, casa di giulietta, via cappello

We beëindigden onze route op Piazza Bra met de beroemde Arena.

italië 2015, verona, arena, piazza bra

Alle foto’s Italië: open externe fotosite focusgroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *