Jan Seton wenst ’s zomers een schoon plantsoen

politiek-cda-jan seton- wethouder stadsbeheer-reiniging-ecologie-duurzaamheid-milieu-recratie-dierenwelzijn-1milieu-afvalbakken-noorderplantsoen-1In het Noorderplantsoen staan 36 afvalbakken van 50 liter. Ieder voorjaar plaatsen medewerkers van de gemeente daar 26 extra afvalbakken bij, elk van 240 liter. Deze 26 bakken gaan in oktober weer naar de opslag.

Om op piekmomenten de afvalstroom nog beter aan te kunnen worden op zomerse dagen bij de speelweide nog twee extra afvalbakken bijgeplaatst. De Nederland Schoon-bakken hebben een capaciteit van 3500 liter per stuk. Op warme dagen kan in het plantsoen meer dan 15.000 liter afval worden weggegooid voordat de bakken vol zijn.

Experimnatuur, vogelsent
Wethouder Seton over de proef met de extra grote afvalbakken: “We doen er alles aan om het plantsoen schoon te houden. Bewoners en bewonersorganisaties waarderen de inzet van de gemeente. Omdat het altijd beter kan plaatsen we deze extra bakken bij wijze van experiment. Het is nu aan de gebruikers van het Noorderplantsoen om hun afval in de bakken te gooien.”

Fietsen
De huidige zomercapaciteit aan afvalbakken is alleen tijdens uitzonderlijk warme en drukke dagen onvoldoende. Door het grote aantal bezoekers en vooral door hun fietsen, is het tussentijds legen van de huidige bakken dan geen optie. Wel is er op warme dagen een extra ronde door het plantsoen om afval op te ruimen waar dat mogelijk is.

Weersverwachting
Daarom kiest de gemeente voor het plaatsen van twee extra mega-afvalbakken tijdens zomers warme dagen. Op basis van de weersverwachting wordt steeds gekeken of bijplaatsen van deze grote bakken wenselijk is. Daarmee in samenhang wordt ook bepaald of al om 06.00 uur gestart wordt met de dagelijkse schoonmaak van het Noorderplantsoen. Op dagen zonder piekbelasting beginnen medewerkers van de gemeente om 08.00 uur aan deze ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *