Jelle’s plicht om abortus tegen te gaan | Wake bij abortuskliniek Groningen

Drie vertegenwoordigers van de anti-abortus-organisatie hielden vanmorgen een wake bij de abortuskliniek van Stimezo in Groningen. Eén van hen, de 28 jarige Jelle, zei hier niet voor zijn lol te staan. Hij voelt het als zijn plicht te willen helpen om het ongeboren kind te behouden. Dit grote ergernis voor hen die al jaren vechten voor baas in eigen buik. Demonstreren is één maar voor de deur van de kliniek bezoekers belagen dat gaat voor velen te ver.

Onlangs bleek uit een artikel van Dagblad van het Noorden dat bezoekers van de abortuskliniek aan de Radesingel nog steeds belaagd worden door anti-abortusactivisten. De fracties van GroenLinks, D66 en PvdA hebben hier al eerder hun zorgen over geuit en willen van het college weten wat zij hieraan gaat doen. Burgemeester Schuiling zag geen reden om in te grijpen bij betogingen tegen abortus, ook niet als demonstranten voor de deur van de kliniek het gesprek met vrouwen aangaan. 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

3 gedachten over “Jelle’s plicht om abortus tegen te gaan | Wake bij abortuskliniek Groningen

  1. Het gaat niemand wat aan wat voor reden iemand heeft om een abortus te doen.
    Ik vind het grof dat ze hun mening willen opdringen aan iedereen, laat ze gewoon zelf maar uitkijken dat ze het niet nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *