Jeugdsportfonds verrast met cheque Menzis en gemeente Groningen

De eerste honderd vrienden van de sport zijn binnen, liet bestuurder Wybe Cnossen van het Jeugdsportfonds vanmorgen weten op het stadhuis in Groningen. Wethouder Dig Istha en bestuursvoorzitter Roger van Boxtel hebben vanmorgen een cheque ter waarde van € 25.000 euro overhandigd.
groningen-centrum-stadhuis-jeugdsportfonds-6

De gemeente Groningen en Menzis hebben al sinds de jaren negentig een regeling waarbij inwoners van de gemeente Groningen met een bijstandsuitkering of een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, met een forse korting gebruik kunnen maken van een collectieve zorgverzekering met een zeer ruime dekking, waar inmiddels 13.000 burgers gebruik van maken. “Deze collectieve regeling voor de Stadjers voorziet in een grote behoefte. Het stimuleert mensen om zich blijvend goed te verzekeren tegen ziektekosten, werkt prima en is al jaren een succes”, aldus wethouder Istha.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op basis van deze collectieve ziektekostenregeling wordt nauw samengewerkt tussen de partijen aan gezondheidsbevorderende projecten.  Deze zijn met name gericht op verbetering van de gezondheid van Stadjers en hun kinderen, die rond moeten komen van een minimum inkomen. Per afgesloten reserveren gemeente en Menzis één euro per maand, van waaruit de projecten gefinancierd worden.

Eén van deze projecten is het Jeugdsportfonds en met het overhandigen van de cheque een impuls aan dit fonds. Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is helaas niet voor iedereen weggelegd, omdat de ouders niet of over onvoldoende financiële middelen beschikken. Gezond of ziek, belangrijk erbij te horen en de zorgen nemen alleen maar toe met de huidige economische situatie. Zorgen voor elkaar! Het Jeugdsportfonds vergoedt tot € 225,00 per kind aan contributie en sportkleding. Inmiddels sporten al ruim achthonderd kinderen middels deze financiële ondersteuning.

“Een hele mooie en verdienstelijke missie”, aldus Roger van Boxtel. Kinderen kunnen actief sporten met dit steuntje in de rug”.  De oprichter en bestuurder van het Jeugdsportfonds, Wybe Cnossen, was blij en liet weten dat vanaf september gestart gaat worden met werving van gelden. Met een donatie van € 250,00 kan het Jeugdsportfonds blijven ondersteun in de vorming van onze jeugd en zorgen dat zij die niet over de financiën beschikken, erbij blijven horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *