Jongerenflat Zonnelaan in vergevorderd stadium

paddepoel-zonnelaan-jongerenflat-1

update 24-01 Het voorstel voor het plan van de jongerenhuisvesting aan de Zonnelaan / Grote Beerstraat is door het college vastgesteld. Het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning wordt binnenkort gedurende 6 weken ter visie gelegd. Later meer

Ontwikkelaar Van Wijnen wil aan de Zonnelaan binnenkort beginnen met de bouw van een flat met elf bouwlagen met daarin 284 luxe studio´s voor jongeren, plannen die op het afgelopen bewonersplatform Paddepoel Zuid werden gepresenteerd door projectleider Kees Muller en stedenbouwkundige Harmen Postma van de gemeente Groningen, Rob Schrier van bureau FOOQ (projectmanager in opdracht van Van Wijnen) en Buddy de Kleine van architectenbureau AAS.

Animatie Zonnelaan: geplande studentenhuisvesting from Jan Smook on Vimeo.

Het wordt een massief langwerpig blok met de kop op de Grote Beerstraat gericht waar ook de entree zal komen. Daar is het gebouw met elf bouwlagen ook op z´n hoogst. Aan de zuidzijde is het gebouw verlaagd tot vier bouwlagen waarop een dakterras wordt aangelegd voor gezamenlijk gebruik.

 

De studio´s met een oppervlakte van  24m² beschikken alle over een eigen keuken en badkamer. Er zijn geen balkons, de bewoners kunnen een luchtje scheppen op het gezamenlijke dakterras. Alleen de woningen op de begane grond beschikken over een terras.

Voordat de bouwers aan de slag kunnen moet de gemeente het plan nog goedkeuren. In overleg houden wij u op de hoogte van deze plannen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.