Jouayria uit Paddepoel de nieuwe kinderburgemeester

Jouayria is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Dat maakte wethouder Mattias Gijsbertsen zaterdag 7 juli bekend in het News Cafe. De elfjarige Jouayria volgt Javano op, die vorig jaar de eerste kinderburgemeester van de stad werd. Amy (9 jaar) wordt de opvolger van Rosalyn als loco-kinderburgemeester. In totaal brachten 3356 mensen hun stem uit. Iedereen verdient eerlijke en gelijke kansen, aldus Jouayria. “Ik vind het belangrijk mijn bijdrage te doen aan een betere samenleving, en zat daarom afgelopen jaar in de raad van kinderen en leerlingenraad.” Daarna stelde ze zich kandidaat voor het kinderburgemeesterschap met de slogan ‘Niet ik! Niet jij! Maar Wij! Wij zijn de Toekomst!’

Vijf kandidaten

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester van Groningen is voor de tweede keer gehouden. Ruim dertig kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de stad Groningen hadden zich aangemeld. Daaruit heeft een vakjury vijf kandidaten geselecteerd: Amy, Jouayria, Mirac, Tina en Tobias. Zij voerden zelf campagne om stemmen te werven.

Jan Hendrik van der Veen maakte de foto’s

Stem

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een stem te geven en ze te stimuleren om mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad. Wethouder Mattias Gijsbertsen: “Het is prachtig om te zien dat kinderen op deze leeftijd al zo betrokken zijn bij wat er in de stad speelt. Als professionals hebben ze hun eigen slogan bedacht, stonden ze de media te woord en haalden ze stemmen binnen om kinderburgemeester te worden. Ik vind het belangrijk dat we meer met kinderen praten in plaats van over hen. Zo sluit ons beleid beter aan bij de doelgroep. Ik zie ernaar uit om met deze kanjers samen te werken.” Jouayria en Amy worden in september beëdigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *