Kamerlingh Onnes zelf luidt zijn 150 jarig bestaan in

Het was Kamerlingh Onnes zelf, in de persoon van Beno Hofman, die vanmiddag met het luiden van de originele schoolbel van de Rijks Hogere Burger School uit de periode 1869-1928, zijn 150 jarig bestaan inluidde,
groningen-selwerd-kamerlingh onnes-officiele opening 3 okt-9

waarna ieder onder het genot van een hapje en een drankje kon napraten over de geslaagde middag, waar de eerste activiteit op het programma stond, het symposium.

groningen-selwerd-kamerlingh onnes-officiele opening 3 okt-2Symposium
Prof. dr. Jaap Dronkers en dr. Wilna Meijer keken deze middag met de genodigden terug naar de toekomst van het onderwijs met Andrew Makkinga, oud leerling en nu presentator bij de VPRO, als gespreksleider.

 

Prof. dr. Jaap Dronkers ging deze middag  in op de veronderstelling dat de opleidingsniveaus van ouders en leerlingen geleidelijk aan op hetzelfde niveau liggen. Hij stelt vast dat ‘het onderwijs’ een einde heeft gemaakt aan oude vormen van ongelijkheid, maar wees ook  op nieuwe vormen van ongelijkheid die zich aandienen.

Dr. Wilna Meijer keek vanuit een ander perspectief naar die toekomst. We leven in een steeds veranderende wereld, waarbij ook steeds weer nieuwe opdrachten, uitdagingen en wensen voor het onderwijs worden geformuleerd. Zij neemt ons mee in haar gedachtegang over wat kenmerkend zou moeten zijn voor het onderwijs op een school als het Kamerlingh Onnes.

Beno Hofman was zelf oud leerling net als de meest succesvolle Nederlandse sporters van dit jaar Arjen Robben en Bauke Mollema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *