Centraal Station Groningen wordt ondertunneld

groningen-zeeheldenbuurt-hoofdstation vanaf emmaviaduct-1

@FocusGroningen

Als het aan de gemeenteraad ligt komt er een tunnel onder het station is de manier om de Rivierenbuurt te verbinden met het centrum van de stad volgens de mening van de gemeenteraad van Groningen.

De raad wil graag dat naast voetgangers ook fietsers van de tunnel gebruik mogen maken. Een traverse over het spoor heeft niet de voorkeur.De gemeente is al jaren bezig om plannen te maken voor het gebied maar nu ligt er een plan met een tijdschema, het moet in 2020 gerealiseerd zijn. Het nu braakliggend terrein en het rangeerterrein moet een busstation worden. De bussen kunnen via de kruising met de Parkweg en het Emmaviaduct de zuidkant van het station bereiken.

Reizigers kunnen vanaf het busstation  via een tunnel in het verlengde van de stationshal het station en de stad bereiken.

Het is niet duidelijk wat er met het stadsbalkon moet gebeuren. De raadscommissie moest woensdag een keuze maken tussen een traverse of een tunnel, wat er met de rest van het stationsgebied moer gebeuren is nog niet duidelijk.

De financiering van het plan is nog niet helder, wethouder Joost van Keulen gaf de eensgezinde raad alvast een “Winstwaarschuwing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *