Kastanjeziekte breidt zich verder uit in de Stad

natuur, bomen en bossenDe ziekte onder kastanjebomen in de Stad breidt zich nog steeds uit. Dat blijkt uit de laatste inspectie van alle kastanjes in de stad in december 2013.

Dit keer zijn 70 bomen zo ziek dat ze een gevaar vormen voor de omgeving. De gemeente gaat deze kastanjes zo spoedig mogelijk vellen. In het noordwesten van de stad moeten 45 bomen tegen de vlakte, waarvan 12 op de begraafplaats Selwerderhof. In Noorddijk gaat het om 12 bomen, waarvan 6 aan de Berlageweg. De overige kastanjes die geveld worden, staan aan de singels en het Noorderplantsoen.

Herplant
De gemeente werkt samen met de bewoners aan een herplantplan voor de singels en de Berlageweg in de wijk de Hunze. Aan de singels is ook een enquête gehouden. De gemeente gebruikt de uitkomsten bij de nieuwe aanplant. Komend voorjaar begint het aanleggen van de groeiplaatsen voor de bomen aan de singels, in het najaar volgen de bomen zelf. Met de bewoners van de Hunze heeft de gemeente eind januari gesproken. Daar begint komend voorjaar de herplant.

Inspectie
De gemeente inspecteert alle kastanjebomen drie keer per jaar. De volgende inspectie vindt plaats in maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *