Kermiskoers Grote Markt om de Gouden Bidon voor gelijke kansen

nederland 2016, groningen, fietsrace de gouden bidon, 28 augustus, grote markt

De Gouden Bidon Crazy Race Kinderfiets KermiskoersKaravaan reed deze zomer door de stad. Met aan het stuur de koersdirecteur en de Gouden Rondemiss, werden fietsen ingezameld en (te) gekke races georganiseerd.

Vandaag streden de winnaars uit de wijken op snelle BMX-fietsen voor gelijke kansen en eeuwige roem onder toeziend oog van wethouder Paul de Rook en wielrenster Anouska Koster. Zo af en toe was er een valpartij en na hulp van de aanwezige EHBO-ers werden de wedstrijden hervat. Winnaar werd Raymond uit de Groninger wijk Vinkhuizen. Hij ontving uit handen van Anouska Koster een BMX fiets en de wethouder overhandigde hem de felbegeerde Gouden Bidon. Niet iedereen kan de winnaar zijn maar het publiek heeft genoten. Doorgaan dus voor hen die niet in de prijzen vielen. Wie weet, ben jij de winnaar in de volgende race.

Alle foto’s van de koers: klik hier

In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Daar kunnen we samen iets aan doen. Kinderen willen meedoen. Met een mooie fiets, op kekke sportschoenen, samen op muziekles… Doe mee, Doneer een kinderfiets. Elk kind verdient dezelfde kansen. Groningers leverden tot op heden 532 fietsen in voor kinderen in armoede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *