Swim Challenge zwemt kanker de wereld uit

groningen-centrum-groningen ontzet-swimm challenge-1De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een uitdaging of challenge. Deelnemers gingen niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel.

De derde editie van de Swim Challenge startte wederom in Zoutkamp. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zwommen de  deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.

De Swim Challenge van 2016  is de grootste en meest diverse editie van de Swim Challenge tot nu toe geworden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen, werden er twee nieuwe evenementen aan het programma toegevoegd. Met de City Swim en Heel Groningen Zwemt werdeb nóg meer mensen  betrokken bij de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

De opbrengst van 80.000 Euro van de Swim Challenge gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Fotograaf Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *