Kinderboerderij Stadspark Groningen gesloten

natuur, dierenDe kinderboerderij Stadspark gaat tijdelijk dicht. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan de aangescherpte richtlijnen om verspreiding van de vogelgriep die momenteel in Nederland en omringende landen heerst te beperken. In dierentuinen en kinderboerderijen moeten water- en siervogels worden afgeschermd van het publiek. De kiosk naast de ingang en de speeltuin Stadspark blijven wel open.  

Afschermen
Op het terrein van de kinderboerderij Stadspark is geen aparte afdeling voor sier- en watervogels. Ook al zijn deze dieren nu afgeschermd, contact met bezoekers kan alleen voorkomen worden door de kinderboerderij geheel te sluiten. De andere kinderboerderijen in de stad, zoals de Beestenborg of de Eelderbaan volgen uiteraard ook de richtlijnen van het Ministerie. Maar omdat deze locaties anders zijn ingedeeld, hoeven ze niet dicht voor publiek.
groningen-stadspark-kinderboerderij-jan seton-nldoet-7

Hoe lang de kinderboerderij Stadspark nu dicht blijf, hangt af van de vogeltrekperiode. Het afschermen van de sier- en watervogels moet ervoor zorgen dat wilde vogels geen vogelgriep overbrengen op vogels van hobbyboeren, in dierenparken en op kinderboerderijen. Meer informatie over de huidige vogelgriep en de maatregelen daartegen is te vinden op www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/11/14/aanvullende-maatregelen-vogelgriep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *