Kinderfietsen inzamelingsactie in kader Kindpakket

transport-fietsen-kinderfiets-1Nieuw initiatief in het kader van het Kindpakket

Wethouder Istha roept stadjers op om (tweedehands) kinderfietsen in te leveren die gebruikt kunnen worden voor minimakinderen die geen fiets hebben. Het inzamelen van kinderfietsen is een van de maatregelen om kinderen die opgroeien in armoede te helpen (het Kindpakket). Uit onderzoek blijkt dat veel minimakinderen geen fiets hebben. Tweedehands fietsen zijn erg moeilijk te verkrijgen en er is een wachtlijst voor minimagezinnen die fietsen nodig hebben. Zonder fiets is het lastig voor deze kinderen om naar school te gaan en mee te kunnen doen met de gymlessen en de naschoolse activiteiten.

Om deze kinderen te kunnen helpen start a.s. vrijdag een inzamelingsactie van kinderfietsen voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ook kinderzitjes zijn hard nodig. Met een kinderzitje kunnen kleinere broertjes en zusjes ook mee waardoor ouders mobieler zijn en makkelijker hun kinderen kunnen halen en brengen. De betrokkenheid van ouders wordt hierdoor vergroot.

vensterschool-1De inzamelingsactie vindt plaats op de parkeerplaats van de Venterschool SPT en zwembad de Parrel. Tijd: 12.30 uur – 14.00 uur. Wethouder Istha en GoudGoed (WerkPro) Groningen staan klaar om de fietsen en kinderzitjes aan te nemen. De fietsen hoeven niet in perfecte staat te zijn, GoudGoed knapt de fietsen na inzameling op. GoudGoed biedt ook ondersteuning aan als het gaat om reparaties. Dit houdt in dat kinderen onder begeleiding van een fietsenmaker leren om kleine reparaties aan hun fiets zelf uit te voeren.

Mocht u op dit tijdstip niet in de gelegenheid zijn dan kunt u uw fiets(en) en/of zitjes op een ander tijdstip ook zelf langsbrengen. Dat kan bij GoudGoed aan het Damsterdiep 269 of aan de Flemingstraat 3, maandag tussen 13.00 en 16.30 uur, dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 – 16.30 uur en op zaterdag tussen 10.00 – 16.00 uur.

U kunt uw beschikbare fiets(en) ook laten ophalen door GoudGoed. Bel met de inzameltelefoon voor een ophaalafspraak: 050 503 90 80 of mail naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *