Bouw Sontbrug feestelijk van start

Sontbrug starthandeling-6711Vandaag 12 maart vond de feestelijke start plaats van de bouw van de Sontbrug. Speciaal voor deze gebeurtenis was er een pontje over het Winschoterdiep die afmeerde op de plek waar de brug komt. Wethouder Joost van Keulen en regiodirecteur BAM Jan van der Meer verrichten de starthandeling. 

Sontwegtracé
De Sontbrug is onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. De Sontbrug verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. Met de komst van het Sontwegtracé komt er een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen.

De brug zal in het najaar van 2015 klaar zijn. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De Sontweg en de Sint Petersburgweg krijgen ook een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen en de Sint Petersburgweg een busbaan de stad uit.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *