Kinderwerktuin Paddepoel leerzaam en je maakt je eigen recepten

De meeste oogst van de Kinderwerktuin aan de Coronastraat in Paddepoel is inmiddels wel geoogst. Er wordt hard gewerkt de tuin weer winterklaar te maken. De schooltuin ligt verscholen tussen de noordelijk ringweg en de wijk Paddepoel en zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen. Helaas komt de tuin er in de wijkkrant nr. 1 een beetje bekaaid af en dat is zeker jammer als we weten dat wekelijks, tussen april en oktober, vele leerlingen van groep 6 van de basisscholen alles te weten krijgen over de natuur en hoe om te gaan met een schooltuin.

Alles leren over de samenhang in de natuur en alle andere natuurverschijnselen die zich voordoen bij het tuinnieren. De kids nemen de oogst mee naar huis en inmiddels vinden we een link naar een receptenboekje van lekkere recepten uit je eigen schooltuin.

Vogels en dieren

Kikkers en salamanders in de vijver, libellen, vlinders en bijen in de vlindertuin. De eekhoorn- en de kraaienfamilie zien we ook af en toe voorbij komen.De grote bonte specht beschouwt het klaslokaal als zijn thuis.

Permacultuur tuin

Een deel van de tuin is ingericht als een permacultuur tuin. Tuinieren op de kinderwerktuin in Paddepoel gebeurd op  een ecologische manier: ze bewerken de bodem zo weinig mogelijk en maken hun eigen compost.  Ze vangen het regenwater op, zodat we geen drinkwater hoeven te gebruiken om de planten water te geven. In het najaar bedekken ze de tuinen met plantaardig materiaal, zoals bladeren. Dit heet mulchen. Dat komt het bodemleven ten goede.

Inmiddels is de appelboom met maretak aardig gegroeid met vele appels. De boom met maretak is destijds gepland als Levensboom . Elk geboren kind een boom, hoe mooi zou het zijn.

Een impressie van ons bezoek van gisteren en alle foto’s door de jaren heen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *