Kleine architecten in de dop

maquetteGratis kinderworkshops in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Rond de nieuwe tentoonstelling “Dit is mijn Stad. Groninger stadsgezichten” worden op 20, 23 en 27 oktober gratis kinderactiviteiten georganiseerd in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen tijdens deze workshops hun eigen huis “bouwen” en zo een bijdrage leveren aan een maquette van hun ideale stad Groningen.

Mc Donalds op Grote Markt
De kinderen kunnen in de tentoonstelling zien, hoe de stad er twee eeuwen geleden uitzag. Dan blijkt ook, hoeveel er veranderd is, als je naar de moderne stad kijkt. In de workshop “Bouw je eigen stad” kunnen ze aan de slag met hun eigen kijk op hun ideale stad. Misschien moet er in die ideale stad wel een McDonalds op de Grote markt komen….

Ideaal Groningen op display
De gebouwen die door de kinderen gemaakt worden, zullen te zien zijn middenin het museum, op een maquette. Deze maquette is te zien in Hanzezaal op de eerste verdieping. De kids kunnen hun perspectief op de Stad zo ook laten zien aan vrienden en familie. De workshops zijn gratis voor kinderen, ouders en begeleiders betalen de gewone entreeprijs. Ouderlijke begeleiding is verplicht. Er is vrije inloop op woensdag 23 oktober vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag 23 en 27 oktober is de inloop van 13.30 uur tot 16.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *