Geen dak boven je hoofd, en dan

mensenDe crisis gaf ons nieuwe daklozen: tegenwoordig staan hele gezinnen zomaar op straat. Hoe wankel is de rand? Kan het iedereen zomaar overkomen: van de ene op de andere dag je huis uit worden gezet? Hoe krabbel je weer op? Samen met stichting Kopland organiseert ForumDwarsdiep een avond over thuisloos zijn in Nederland,

in het bijzonder in Groningen. Onder leiding van Daphne de Bruijn praten we met verschillende experts: Malika Ikhmech (medewerker in de maatschappelijke opvang van stichting Kopland), Louis Polstra (lector Arbeidsparticipatie Hanzehogeschool en projectleider bij de Gemeente Groningen), Alice Vellinga (directeur-bestuurder van stichting Kopland) en twee ervaringsdeskundigen. Praat mee op donderdag 7 november in ForumImages, Hereplein 73, Groningen. De entree is gratis, maar graag wel even een kaartje halen bij de kassa.

Naar schatting zijn er zo’n 35.000 a 40.000 dak- en thuislozen in Nederland, waarvan ongeveer 850 in Groningen. In die aantallen zijn de verborgen thuislozen echter niet meegerekend. Verslaving, schulden, relatieproblemen, psychische problemen, illegaliteit, werkloosheid of isolement zijn allerlei oorzaken voor het verlies van een eigen dak boven je hoofd. Vooral mannen raken dak- en thuisloos. Hoe komt dat? Kunnen we daar als samenleving iets tegen doen?

Donderdag 7 november 2013, 20.00 – 22.00 uur ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: Gratis. Wel een kaartje halen bij de kassa. Reserveren: 050 312 04 33

www.forumdwarsdiep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *