Modelspoorbeurs Kamerlingh Onnes Selwerd

steden nederland, leekOp zaterdag 19 oktober van 10:00-15:00 een modelspoorbeurs in de Kamerlingh Onnes school aan de Eikenlaan in de Groninger wijk Selwerd. Deze beurs is voor iedere modelspoorhobbyist de plek met een uitgebreide keuze om voordelig aan materiaal te komen. In de modelspoorbouw is de digitale techniek razend snel aan het doorbreken, hierdoor is alleen al de besturing, van tien treinen of meer, onafhankelijk van elkaar zonder ingewikkelde schakelingen voor iedereen bereikbaar geworden. 

En verder : een digitaal demo baan en zoals altijd ruim 125 tafels met materiaal voor de modelspoorhobby met;

–       Locomotieven, wagons, rails, wissels in alle schalen en van vele merken;  Märklin, Fleischmann, Roco, Lima, Trix, Minitrix, Rivarossi, Jouef, Horby, Kato, Bachmann, Atlas, Athearn, Mainline, Branchline, Hollandrail, Philotrain, Kleinspoor, Sachsenmodelle enz
–       Lego treinen en toebehoren
–       Auto’s, huisjes, materiaal voor aankleding
–       Onderdelen voor reparatie of verbetering van de modellen
–       Materiaal waarmee locomotieven en wissels digitaal kunnen worden aangestuurd

–       Boeken, tijdschriften, enz. nieuw en tweede hands, in alle prijsklassen,
–       Modelbaan ontwerp- en  besturingshulpmiddelen en programma’s.

–       Een testbaan om materieel uit te proberen voor aankoop,
–       Voorlichting, raad en daad, tips en trucs,
En natuurlijk veel informatie over deze fascinerende hobby.

Daarnaast zijn op eenvoudige wijze ontelbare toepassingen te bedenken die zonder de digitale techniek zeen ingewikkeld of bijna onmogelijk waren. Bij beelden het toevoegen van stationair, optrek, rij, fluit, luchthoorn en remgeluiden voor zowel stoom, diesel als elektrische treinen. Het openen en sluiten van ramen en deuren, op en neer gaande pantografen, continu brandende verlichting, bewegende figuren zoals bv. een machinist of conducteur enz enz enz, alles is mogelijk.

Voor de gevorderde hobbyist die op het puntstaat om deze fascinerende digitale wereld in te stappen is op de beurs allerhande informatie
beschikbaar en kan er materiaal van verschillende merken worden aangeschaft.
Maar natuurlijk ook voor de mensen die nog niet de digitale modelspoorwereld in willen stappen of afgelopen tijd (weer) met de modelspoorhobby zijn begonnen. Bijvoorbeeld de mensen die voordelig een startset hebben gekocht en toe zijn aan
uitbreiding van hun modelbaan.

Modelspoorclub Railrunners bestaat uit ruim 50 leden en heeft als doel het uitwisselen van  kennis en ervaring en het gezamenlijk bezig zijn met de hobby. Al ruim 20 jaar bestaat de club en heeft in de stad Groningen een clubruimte waar 2 keer per week aan gezamenlijke projecten gewerkt wordt, maar er ook ruimte is eigen modelspoor activiteiten.

De gezamenlijke projecten zijn oa. een H0 (Half Nul) baan met lengte van 18 meter en een vaste N-baan met een lengte van 8 meter, en een smalspoorbaan schaal H0. Op deze beide banen kan er gelijktijdig zowel analoog als digitaal worden gereden.
Individuele activiteiten zijn bijvoorbeeld onderhoud en verbouw van locomotieven materieel en de bouw van de H0 en N-modelspoor modules waarmee we regelmatig op onze en ander evenementen te zien zijn.
Daarnaast organiseert de club regelmatig uitstapjes, open dagen en presentaties.

Voor inlichtingen:  06 – 511 78 503

Modelspoorclub Railrunners
p/a Van Iddekingeweg 42-1
9721 CJ Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *