Man overvallen woning Berlageweg

gemeente groningen- politie-auto -1Een 66-jarige man uit Groningen is donderdagavond in zijn woning aan de Berlageweg in Groningen overvallen. De politie zoekt getuigen.

De man was met zijn vrouw thuis toen er bij de voordeur werd aangebeld. Hij opende de voordeur,

waarna het slachtoffer direct in een wurggreep werd gepakt. Hij zag op dat moment ook een tweede man, die een vuurwapen bij zich had. Tijdens de worsteling riep hij naar zijn vrouw om hulp. Zij zag dat haar man op straat bij de woning in gevecht was met het duo. Op dat moment kreeg de 66-jarige nog een klap. Het duo ging er vervolgens zonder buit hard rennend vandoor in de richting van de Groningerweg.

Geweld

Door het geweld raakte het slachtoffer gewond aan zijn gezicht. Een uitgebreide zoektocht naar beide overvallers bleef zonder resultaat. Ook de inzet van een speurhond leidde niet naar de overvallers. De politie stelt een nader onderzoek in naar de daders. Het slachtoffer doet vandaag aangifte van de poging tot overval.

Getuigenoproep

De politie houdt vanavond een buurtonderzoek om zo meer informatie te krijgen over de overvallers. Mensen die donderdagavond rond 20.40 uur iets hebben gezien van twee wegrennende mannen in de omgeving van de Berlageweg en de Groningerweg worden verzocht de politie te bellen. Van het duo is een summier signalement bekend: beiden waren ongeveer 22/23 jaar oud, terwijl de ene man een grijze jas droeg en de ander een zwarte jas aan had. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Donkere dagen offensief

De politie is deze week begonnen met het zogenoemde Donkere dagen Offensief. De politie intensiveert tijdens deze dagen de operationele en communicatieve inspanningen op het gebied van woninginbraken, overvallen en straatroven. Om burgers alert te maken, zullen inwoners in ons gebied de komende maanden zeer regelmatig worden geïnformeerd over de acties die de politie onderneemt. Ook worden mensen bewust gemaakt van de bijdrage die zij zelf kunnen leveren bij het verminderen van het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *