Knallende ruzie: breuk Kostic en FC Groningen onvermijdelijk

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkUpdate: FC Groningen heeft vandaag 9 augustus, met VfB Stuttgart overeenstemming bereikt over een transfer van Filip Kostic. De 21-jarige aanvaller reist dit weekend naar Duitsland om medisch gekeurd te worden en tot een persoonlijk akkoord te komen met de Bundesligaclub.

Het vertrek van Filip Kostic bij FC Groningen lijkt onvermijdelijk. Er is namelijk een knallende ruzie ontstaan tussen het kamp Kostic en FC Groningen-directeur Hans Nijland. Inzet van het conflict is een transfer van de speler naar Vfb Stuttgart. De Duitse club heeft een miljoenenbod gedaan, maar Nijland wil van geen verkoop weten. Althans, voorlopig nog niet.

Op de burelen van FC Groningen zijn de vorige week harde woorden gevallen tussen Zoran Pavlovic, de manager van Kostic, en Nijland. De directeur maakte het een en ander zondagmorgen voor de microfoon van RTV Noord openbaar. Hij verwijt de spelersmanager alle fatsoensnormen te hebben overtreden. Sommige sportwebsites reppen al van een ‘smerig spelletje van Pavlovic’, maar bij die conclusie kunnen vraagtekens geplaatst worden.

Misschien speelt Nijland wel een ‘smerig spelletje’ door Kostic een geweldige positieverbetering (financieel en sportief) te ontzeggen. De grillige aanvaller zal in Stuttgart een veelvoud kunnen verdienen van het salaris dat hij bij FC Groningen ontvangt. Vroeger kon je als speler op grond van een aanzienlijke positieverbetering naar de rechter stappen om een transfer af te dwingen. Tegenwoordig schijnt dat wat moeilijker te liggen. Het is logisch dat Kostic en zijn manager aandringen op een transfer. Beiden gaan er financieel op vooruit maar ook de FC kan de kassa flink laten rinkelen.

Hans Nijland heeft twee redenen om het bod van Vfb Stuttgart naast zich neer te leggen. Hij wil de supporters laten weten dat de beste spelers niet zonder slag of stoot verkocht worden en als zakenman wil hij de verkoopprijs zo hoog mogelijk opdrijven. Het gevolg is een boze Kostic die een vervolg van zijn carriere in de Bundesliga wel ziet zitten. Was hij zaterdagmiddag inderdaad een beetje duizelig waardoor hij niet kon voetballen tegen Aston Villa of gooide hij zijn kont tegen de krib?

Het laatste is het meest waarschijnlijk. FC Groningen maakt manager Pavlovic ernstige verwijten. Maar het is duidelijk dat de spelersmanager evenmin is te spreken over de houding van de voetbaldirecteur. In elk geval lijkt een breuk nu onvermijdelijk. Het vertrek van Kostic is een kwestie van tijd en voor alle partijen lijkt het het beste om de transfer naar Stuttgart zo snel mogelijk af te ronden. Onder deze omstandigheden is het onmogelijk dat Kostic fris en fruitig een nieuw seizoen begint bij de Trots van het Noorden.

Door Mistersnooker

 

Eén gedachte over “Knallende ruzie: breuk Kostic en FC Groningen onvermijdelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *