Komt er eindelijk een einde aan de kwestie koopzondag winkelcentrum Paddepoel

Gisteren, 21 november, bepaalde het Hof in Leeuwarden, dat de openstelling van Primera op het winkelcentrum Paddepoel op de koopzondag, zondags dicht mag blijven. De wijzigingen van de openstelling op de koopzondag waren niet opgenomen in de oorspronkelijke huurovereenkomst en de uitbreiding van de koopzondag is door een coöperatieve vereniging en een winkeliersvereniging die geen vereniging is maar een stichting genomen, juridisch brandhout, lezen we.

Hopelijk komt er nu een eind aan de koopzondagellende van het winkelcentrum Paddepoel. Imago schade voor Groningen en de wijkbewoners zijn de negatieve aandacht van Paddepoel inmiddels wel zat. Zeker na alle demonstratie tegen de verplichte openstelling van de winkels op de maandelijkse koopzondag, die uiteindelijk hebben geleid tot het aanstellen van een bemiddelaar en waar inmiddels de Tweede Kamer een motie heeft  aangenomen.

Kortom, groot feest voor Primera die nu van de zondagrust kan genieten en we hopen dat voor de overige winkeliers die het niet eens zijn met de verplichte openstelling van de koopdag het zelfde gaat gelden en dat de schimmigheid over besluitvormingen in de toekomst achterwege blijven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *