Sinterklaas in actie bij weigerwinkeliers koopzondag winkelcentrum Paddepoel


Vandaag bezocht Sinterklaas vergezeld met een achttal pieten het winkelcentrum Paddepoel. De intocht was georganiseerd door een aantal winkeliers die op de maandelijkse koopzondag niet open willen zijn, een kwestie die uitgebreid in het nieuws en de politiek is besproken. Na jaren is het voor het eerst dat het winkelcentrum kinderen uitsluit om de goedheiligman te verwelkomen.

Velen in onze wijk storen zich er aan dat het winkelcentrum de Sinterklaasintocht op de koopzondag laat plaatsvinden. Er wordt geen rekening gehouden met de leefomgeving. Kinderen met  andere levensopvattingen over de zondag  gaan zeker niet winkelen en worden dus uitgesloten om het kinderfeest mee te kunnen vieren. Een trieste ontwikkeling. Kortom, reden voor een aantal winkeliers de Sinterklaasintocht vandaag te organiseren. Een succes. Even op de fiets bij Paddepoel fietsen om vervolgens een bezoek te brengen aan Sooloo Mannen Mode. Bij slagerij Oosterhof werd de bekende droge worst even getest. Een terechte winnaar, wat een kwaliteit laat Sint weten. Rustig pieten we gaan zo naar de geurtjes. Wat een feest vandaag bij Etos Paddepoel. Bakkerij van Esch had het al zien aankomen. Na al die drukte even een stoel klaar gezet en u raad het al, heerlijk die speculaas.

Alle foto’s van de Sint : klik hier

De winkeliers wensen alle kinderen een geweldig Sinterklaasfeest toe.

Sint heeft nog wel een tip; keuzevrijheid om op de koopzondag gesloten te zijn mag niet afhankelijk zijn krachtmetingen van politiek of verhoudingen tussen huurder en verhuurder. Het is allemaal wankelbeleid en hopelijk wordt het beleid rond koopzondagen steviger in de wet verankerd. Een motie hiervoor is eerder deze maand in de Tweede Kamer in ingediend door de SGP samen met de PvdA. Sint hoopt de de hele kwestie snel tot het verleden gaat horen en er eindelijk een andere sfeer gaat ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *