Koning opent Energy Transition Centre op het Zernike

groningen-zernike-zernikelaan-entrance-2

Koning Willem-Alexander komt dinsdagochtend 13 oktober naar Groningen voor de opening van het Energy Transition Centre (EnTranCe). In deze proeftuin voor energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe werken studenten en onderzoekers nauw samen met bedrijven. Samen zoeken zij naar innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen.

Het nieuwe gebouw van EnTranCe op de Zernike Campus in Groningen biedt studenten, onderzoekers en deelnemende bedrijven de benodigde technische faciliteiten, kennis, ondersteuning en een netwerk. Zo worden nieuwe ideeën rechtstreeks gekoppeld aan bestaande en toekomstige markten. Start-ups kunnen hierdoor directe ondersteuning krijgen van specialisten uit diverse sectoren.

steden nederland, groningen, centrumNa de opening van EnTranCe krijgt de Koning een rondleiding. Studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de regio laten samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen zien. Zij tonen de Koning diverse projecten waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto.

De Hanzehogeschool Groningen richt zich op energie(transitie) in het onderwijs en onderzoek. Daarbij zijn kenniscentra, lectoraten, opleidingen, studenten en docenten betrokken. Inmiddels zijn er twee masteropleidingen op dit gebied. In Energy Academy Europe brengen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit hun energieonderwijs en onderzoek samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *