Koning Willem-Alexander opent nieuw pand van Iederz in Groningen

Zijne Majesteit de Koning opende vandaag, donderdag 14 september,  het nieuwe pand van Iederz in Groningen. Iederz is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen dat mensen ondersteunt bij een eerste stap naar werk. De opening was in aanwezigheid van Jaap Wolters, kamerheer van de Koning, René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, Koen Schuiling, burgemeester van Groningen,  Gina Olthoff, directeur Iederz en Carine Bloemhoff, wethouder Werk & Participatie gemeente Groningen.

Iederz verzorgt werk en ontwikkelingstrajecten voor inwoners van de gemeente Groningen die aan de basis van de arbeidsmarkt staan. Het ontwikkelbedrijf biedt door samenwerking met meer dan honderd organisaties werkzaamheden in bijvoorbeeld de assemblage en montage, de techniek, in de schoonmaak en in horecagelegenheden.

 

De werkzaamheden kunnen zowel intern bij Iederz worden verricht als extern bij verschillende Groningse bedrijven. Zo kunnen circa 1100 medewerkers zich in hun eigen tempo en onder begeleiding ontwikkelen. Iederz biedt daarnaast vaardigheidstrainingen en ontwikkeltrajecten om mensen te stimuleren tot een vervolgstap op de arbeidsmarkt. Op deze manier levert het sociaal ontwikkelbedrijf een bijdrage aan de bevordering van de arbeidsparticipatie, meer financiële onafhankelijkheid en verminderde zorgbehoefte van burgers. Het nieuwe, duurzame pand van 16.000 vierkante meter vervangt de drie voormalige locaties.

Koning Willem-Alexander opende het gebouw in aanwezigheid van zo’n zevenhonderd medewerkers.

Vervolgens kreeg hij een rondleiding langs de verschillende afdelingen. Medewerkers gaven daar een toelichting op hun werkzaamheden en vertelden over hun passies en doelen.

In afsluitende gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, bedrijven en onderwijsinstellingen werd onder meer ingegaan op de arbeidsmarktregio en de regiofunctie van Iederz, talentontwikkeling en de samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *