Zernike Campus Trail 2023 tijdens Nationale Sportweek 2023 | Lode Holding 75 jaar

Groningen staat van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september tien dagen lang in het teken van sport en bewegen. Het is de twintigste keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd. Alle foto’s: klik hier

In het kader van de Nationale Sportweek gaf burgemeester Koen Schuiling vandaag, vrijdag 15 september, het startsein voor de Campus Trail 2023. Tijdens de vierde editie van dit hardloopevent kunnen lopers de Campus ervaren als nooit tevoren.

Een unieke funrun van 6,4 km dwars door de gebouwen op Campus Groningen, locatie Zernike. Dit jaar is er weer een toffe startlocatie en een vernieuwde route. Ter ere van het 75 jarige jubileum van Lode Holding op de Campus, is daar de startlocatie en finish.

Deelnemers rennen door onderwijsinstellingen, onderzoeksfaciliteiten, universiteitsgebouwen, bedrijfspanden en meer op Zernike Campus. Een afstand van 6,4 kilometers. Burgemeester Schuiling is blij met dit gezonde en uitdagende evenement in de gemeente Groningen: “Bewegen is goed voor je hersenen het verbetert je geheugen. Gezonde nieuwsgierigheid, dat komt je goed van pas bij deze mooie Campus Trail op Zernike Campus. Dit hardloopevent helpt niet alleen je lichaam gezond te houden, het is ook een mooie uitdaging voor nieuwsgierige mensen die graag eens een kijkje achter de schermen willen nemen op de Campus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *