Koningin Máxima bezoekt jubileumcongres schuldpreventie in Groningen

groningen-centrum-wilem alexander en maxima in groningen-29Hare Majesteit Koningin Máxima woont op 20 november in MartiniPlaza het jubileumcongres ‘10 jaar schuldpreventie in Groningen’ georganiseerd door de Groningse Kredietbank bij. Het Groningse college van B&W is bijzonder verheugd en vereerd Hare Majesteit Koningin Máxima te mogen verwelkomen tijdens dit congres.

De gemeente Groningen is 10 jaar geleden gestart met schuldpreventie als onderdeel van de Groningse Kredietbank. Wat als een experiment is begonnen is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een uitgebreid gemeentelijk (schuld)preventieprogramma. De resultaten daarvan wil de gemeente graag vieren met het jubileumcongres ’10 jaar schuldpreventie in Groningen’. Koningin Máxima brengt het bezoek in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt een toespraak.

Preventie
Het congres laat zien hoe de gemeentelijke schuldpreventie zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld en wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. De schuldpreventie is erop gericht om mensen te leren op een verantwoorde manier om te gaan met hun financiën. Het accent ligt op financiële educatie van kinderen, jongeren en hun ouders. De kredietbank werkt hierbij nauw samen met scholen en maatschappelijke organisaties. Ook heeft de Groningse Kredietbank, in overleg met de doelgroepen, speciale leermethodieken ontwikkeld zoals het schuldpreventiespel ‘Check je geld’ en het online educatieproject ‘Geld in de klas’. De aanpak van de gemeente Groningen draagt actief bij aan de missie van platform Wijzer in geldzaken om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

Wijzer in geldzaken
Koningin Máxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *