Koningin Máxima bij congres in Stad

Congres Kredietbank-1783Koningin Máxima bracht donderdagmiddag een bezoek aan Groningen tijdens het jubileumcongres ‘10 jaar schuldpreventie’ in Martini Plaza.

Zij bracht het bezoek in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt een toespraak.

Het congres laat zien hoe de schuldpreventie van de Groningse Kredietbank, onderdeel van de gemeente Groningen, zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld en wat de uitdagingen zijn voor de toekomst.

Groningse aanpak
De gemeente Groningen is 10 jaar geleden gestart met schuldpreventie als onderdeel van de Groningse Kredietbank. Wat als een experiment begon, groeide in 10 jaar tijd uit tot een gestructureerde gemeentelijke aanpak van schuldpreventie. Doel is geldproblemen en schulden zoveel mogelijk te voorkómen.
De Groningse aanpak is erop gericht burgers te leren op een verantwoorde wijze met hun financiën om te gaan. Daarbij werk de gemeente nauw samen met het onderwijs en tal van maatschappelijke organisaties.

De Groningse Kredietbank
De Groningse Kredietbank (GKB) van de gemeente Groningen is specialist op het gebied van schuldhulpverlening in Groningen. Preventie speelt daarin een belangrijke rol, met als doel geldproblemen te voorkomen en schulden in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Daarnaast geeft de GKB advies bij geldproblemen, bemiddelt bij schulden en biedt schuldregelingen voor mensen met problematische schulden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *