Koninklijke Erepenning voor Groninger Foto Amateur Vereniging Daguerre

daguerre 125 jaar koninklijke onderscheiding-10Burgemeester Peter den Oudsten reikte vanmiddag vrijdag 20 mei 2016 in het auditorium van het Groninger Museum de Koninklijke Erepenning uit aan Amateur Fotografen Vereniging Daguerre. 

De vereniging viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. Zij zijn daarmee de op één na oudste nog bestaande fotoclub van het Europese vasteland.

Het jubileum wordt gevierd met een openluchttentoonstelling – thema ‘Stad in beweging’ – met circa 180 foto’s aan de Ubbo Emmiussingel. Van vrijdag
20 mei 2016 tot en met zondag 19 juni 2016 zijn de foto’s te zien aan de Ubbo Emmiussingel vanaf de Museumbrug bij het Groninger Museum tot en met het Hereplein in Groningen.

Aansluitend bij deze fotoserie is er een ‘fotografische reis’ in het Tschumipaviljoen aan het Hereplein. Tijdens de ‘fotografische reis’, die duurt van 20 mei tot en met 21 juni 2016 kunnen bezoekers – in ieder geval op de zaterdagen – met hun mobiele telefoon reizen langs verschillende foto’s met het thema ‘Stad in beweging’ en zo zelf nieuwe beelden toevoegen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.