Nieuwe sport- en speelplek aan de Oosterkade

Buitenspeelplaats Oosterhaven-4064 Wethouder Van Keulen verrichtte vanmiddag de opening van de buitenspeelplaats Oosterhaven. 

Vervanging
De speelplek aan de Oosterkade was al enige tijd aan vervanging toe, daarnaast was er ook overlast van hangjongeren. Tijdens de opening wordt o.a. een “Calisthenics” demonstratie gegeven van de mogelijkheden van de sport- en speeltoestellen.
Het aantal speelplekken in de binnenstad is beperkt en voorzien wel in een behoefte. Daarom is afgelopen periode, samen met omwonenden, gekeken naar hoe de bestaande plek een bredere sportieve functie kon worden gegeven en overlast kan worden beperkt. Dit heeft geleid tot een mooie, nieuwe sport- en speelplek aan de Oosterkade. Er komt hier een speeltoestel voor kinderen, een urban work out voor jongeren en een basketbal court.

Daarnaast komt er een anderhalve km hardlooproute vanaf de Oosterkade langs het Eemskanaal. Aan het einde van deze hardlooproute (Damsterpad) komt een fitnesslocatie. Bij de inrichting is bijzondere aandacht voor de vormgeving en uitstraling, vanwege de bijzondere plek in de binnenstad: een lijn die door de spel/sportvoorziening loopt, wordt voortgezet in de hardlooproute en de fitnesslocatie.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *