Koninklijke erepenning voor Groninger Lawn Tennis Bond

groningen-politiek-dig istha-1Vandaag, zaterdag 2 maart 2013,  reikte loco-burgemeester Dig Istha  de Koninklijke Erepenning uit aan de 100-jarige Groninger Lawn Tennis Bond (G.L.T.B.). De uitreiking vond plaats op Tennispark Vorenkamp, De Savornir Lohmanlaan 52 tijdens de openingsreceptie van het lustrumjaar.

De Groninger Lawn Tennis Bond werd in 1913 opgericht. Na eerst op een tegelbaan achter een pand aan de Verlengde Hereweg te hebben gespeeld, kwam de vereniging in 1918 terecht op “Landlust” aan de Savornin Lohmanlaan, later park “Vorenkamp” genoemd.

Vanaf de oprichting streefde G.L.T.B. zich aan te sluiten bij de Westelijke topclubs. Mede dankzij de training die de leden kregen, werd de basis gelegd voor de latere successen op wedstrijdniveau. De echte doorbraak kwam echter pas na de oorlog toen het eerste team in vijftien jaar zes klassen promoveerde tot de landelijk hoogste divisie aan toe. Enkele junioren wisten zelfs tot de internationale top door te dringen. In die periode groeide ook de jeugdafdeling van G.L.T.B, terwijl bij de senioren het recreatieve tennis zijn intrede deed. De laatste jaren floreert de jeugdafdeling en is er een groot aantal junioren lid van de vereniging, mede dankzij de activiteiten van de jeugdcommissie.

De Groninger Lawn Tennis Bond is geen doorsnee club. Al 100 jaar is de vereniging verbonden met de stad en de regio. De vereniging heeft een sterke, positieve uitstraling en groeit en vernieuwt ondanks haar respectabele leeftijd. G.L.T.B. heeft 1.300 leden, waarvan ca. 300 jeugdleden en beschikt over veertien gravelbanen waarvan er zeven verlicht zijn.

Bron: Gemeente Groningen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *