Kornoeljeflat Selwerd grondig vernieuwd

Begin november is gestart met de grondige vernieuwing van de Kornoeljeflat aan de Iepenlaan, een van de drie studentenflats van woningcorporatie Lefier in de Groninger wijk Selwerd. De buitenkant van de flat wordt volledig vernieuwd en uitgebouwd en de kamers omgebouwd tot semi-zelfstandig. Na de verbouwing is de flat volledig gemoderniseerd, aardbevingsbestendig en gasloos.

 Al eerder pakte Lefier de andere twee studentenflats aan. De Dragant in de Duindoornstraat werd vorig jaar op dezelfde wijze volledig vernieuwd en binnenkort wordt ook de renovatie van de studentenflat in de Esdoornlaan afgerond. Alle renovaties worden uitgevoerd door aannemer Van Wijnen.

Van onzelfstandig naar semi-zelfstandig

Eerder bestonden de flats uit onzelfstandige kamers van ca. 12 m2 en deelden de studenten de keuken, badkamer en toilet met ca. 15 andere studenten. Na de verbouwing worden de kamers vergroot naar 18m2 en worden het semi-zelfstandige kamers met elk een eigen badkamer en toilet. De keuken delen ze met ca. 7 huisgenoten.

Upgrade flats

De flats zijn gebouwd in 1969 en waren naar de huidige maatstaven gedateerd. Lefier wil de flats toekomstbestendig maken. Met deze vernieuwing voldoen de flats aan de eigentijdse woonwensen van studenten. Bovendien vind er een verduurzamingsslag plaats, door de flats aan te sluiten op Warmtenet en daarmee gasloos te maken. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: “We geven in één klap een kwart van onze studentenportefeuille een mooie upgrade: grotere, energiezuinige studentenkamers met betere voorzieningen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *