Korten onderhoud stad Groningen onacceptabel

mensen kinderen ruimen de herfstbladeren (1 van 2)De gemeente Groningen wil haar ambtelijk apparaat anders inzetten. Door gebiedsgericht te werken worden er in de wijk, samen met bewoners, plannen gemaakt en uitgevoerd worden. Het CDA vindt deze manier om meer betrokken te zijn bij burgers belangrijk, maar niet als er  daardoor sluipenderwijs op basistaken van de gemeente wordt bezuinigd. Met de nieuwe werkwijze dreigt er 140.000 euro minder beschikbaar te zijn voor onderhoud. CDA Fractievoorzitter René Bolle: ‘Dit is een bezuiniging op een basistaak van de gemeente verpakt als een cadeautje aan de wijk.’

Het vastgestelde onderhoudsniveau in de stad is matig met uitzondering van de binnenstad en het Noorderplantsoen. Het college van B&W geeft aan dat ruim 2/3 van de onderhoudsdoelen behaald kunnen worden. Een bezuiniging op onderhoud zet het onderhoudsniveau van de stad nog verder onder druk, volgens het CDA.

“Er is niets tegen de nieuwe werkwijze van de gemeente, maar er is nog een heleboel onduidelijk over de inspraak en het democratische gehalte van de besluitvorming in de wijk. In de begroting van 2016 heeft de gemeenteraad doelen gesteld voor beheer en onderhoud. Het college zegt na twee maanden al dat die niet gehaald gaan worden. Dat is met het huidige onderhoudsbeeld van de stad onacceptabel”, aldus Bolle.

Het CDA dient woensdag een amendement in om de bezuiniging te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *